Krivo perete ručnike: Evo kako će dugo ostati savršeno mekani

ručnici, pranje, koliko često, omekšivač rublja, tkanine, trikovi, oprati rublje, pranje, odjeća, ručnici, tuširanje, pranje, ručnici, pranje, ručnici, pranje, donje rublje, crveno donje rublje, pranje

Ukoliko ste uložili u skupe, iznimno mekane ručnike, strašno će vas frustrirati ako postanu grubi već nakon nekoliko pranja. Kako vam se to ne bi dogodilo, stručnjakinja za uređenje interijera Rachel Cohen, donosi četiri savjeta koji će vam pomoći da vam ručnici dugo ostanu mekani i 'pufasti'.

1. Perite ih u hladnoj vodi

Niske temperature sprječavaju skupljanje na šavovima, pomažu očuvati originalnu boju i bolje funkcioniraju kod određenih mrlja.

2. Riješite se omekšivača

Kemikalije u omekšivaču mogu oštetiti vlakna zbog čega se ručnici nakon svakog pranja sve više deformiraju.

- Umjesto omekšivača, u sušilicu ubacite tenisku lopticu kako bi bili što 'pufastiji' - savjetuje Rachel.

Ručnicima produljite život tako što ćete ih prati odvojeno.

3. Pazite na količinu deterdženta s kojim perete ručnike

Ako stavite previše deterdženta, ručnici će se teško isprati pa će postati krući. Pratite točne upute s pakiranja kako bi znali koja količina deterdženta ide na koju količinu rublja.

4. Nemojte ih presušiti

Ručnici koji jako upijaju suše se brže pa ih u sušilici sušite što je kraće moguće. Možete ih i izvaditi van prije nego se sasvim osuše te ih osušiti na zraku. Nemojte koristiti niti maramice za sušilicu jer tijekom vremena smanjuju sposobnost upijanja ručnika.

Kako često prati ručnike?

Bez obzira koliko ste čisti vi ili vaši ručnici, vjerojatno su prljaviji nego što očekujete. Svaki put kada se brišete ručnikom, mičete sa sebe i sloj mrtve kože.

Vlažni ručnici su također jako plodno tlo za razne bakterije i što ih dulje ne perete broj bakterija se samo povećava.

Kako bi eliminirali ustajali miris sa svojih ručnika, u perilicu ubacite pola šalice praška za pecivo kako bi ih osvježili.

Ručnike bi trebali prati svaka dva dana na 60 stupnjeva Celzija.

Izvor: 24sata.hr