Kompanija Procter & Gamble donacijama higijenskih proizvoda pomaže bh. građanima ugroženim poplavama

poplave, donacije

Donacije su poslane u Maglaj i Šamac, te su usmjerene ka centrima Crvenog križa odakle će biti dalje distribuirane građanima smještenim u prihvatnim centrima. Proizvodi poput Pampers pelena i vlažnih maramica, Wash & Go šampona, Safeguard sapuna, Naturella higijenskih uložaka, Bonux deterdženta i Fairy tečnosti za pranje posuđa u narednim danima bit će uručeni onima kojima su najpotrebniji.

Također, P&G Duracell donirao je više od 10.000 baterija prihvatnim centrima Crvenog križa/krsta.

"Nažalost, poplave su ostavile mnoge ljude u Bosni i Hercegovini bez kuća, neophodnih uvjeta za život i osnovnih sredstava za održavanje osobne higijene. Nadamo se da ćemo ovom donacijom barem malo pomoći onima kojima je najteže i donijeti nadu u bolje sutra", izjavila je Cornelia Sofronie, predstavnica kompanije P&G, dodavši: ‘'Naše misli su usmjerene ka ljudima i obiteljima pogođenim ovom prirodnom nepogodom. Iskreno brinemo o zajednicama u kojima radimo i poslujemo i kao segment naše posvećenosti poboljšanju života ljudi, naši brendovi, zaposleni i naši partneri, zajedničkim snagama pokušavaju pomoći i doprinijeti barem djelimičnoj normalizaciji stanja u stradalim područjima.''
Ukupna vrijednost donirane robe je oko 60.000 američkih dolara.

O kompaniji P&G

P&G poboljšava živote oko 4.8 milijardi ljudi širom svijeta svojim portfolijom kvalitetnih i vodećih brendova od povjerenja. Vodeći brendovi kompanije su Ace®, Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Bounty®, Charmin®, Crest®, Dawn®, Downy®, Duracell®, Fairy®, Febreze®, Fusion®, Gain®, Gillette®, Head & Shoulders®, Iams®, Lenor®, Mach3®, Olay®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, Prestobarba®, SK-II®, Tide®, Vicks®, Wella®, i Whisper®. Poslovanjem u približno 70 zemalja, P&G brendovi su dostupni u više od 180 zemalja širom svijeta. Za najnovije vijesti i detaljne informacije o kompaniji P&G i njenim brendovima molimo posjetite www.pg.com.