Kokos kuglice: Najlakši recept za omiljeni desert bez mlijeka u prahu

Kokos kuglice: Najlakši recept za omiljeni desert bez mlijeka u prahu
Na blagdanskom stolu posebno se ističu razne kuglice, a među najpopularnijima su one od kokosa koje se često rade s mlijekom u prahu. U nastavku pronađite verziju recepta u kojem je mlijeko zamijenila bijela čokolada

SASTOJCI ZA KOKOS KUGLICE
10 dag kokosa
30 dag bijele čokolade
1,5 dl slatkog vrhnja
kokos za valjanje

PRIPREMA KOKOS KUGLICA

1. Čokoladu natrgajte na kockice.

2. Zagrijte slatko vrhnje do vrenja pa ga prelijte po čokoladi. Miješajte kuhačom dok se čokolada ne otopi i ne poveže s vrhnjem.

3. Umiješajte kokos u smjesu čokolade i vrhnja pa ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Kada je smjesa hladna, stavite je u hladnjak na sat vremena.

4. Izvadite smjesu iz hladnjaka. Čajnom žličicom zagrabite smjesu pa rukama oblikujte malu kuglicu koju potom možete uvaljati u kokos. Nastavite oblikovati kuglice dok ne potrošite smjesu.

Kuglice možete staviti u male papirnate košarice za praline koje možete naći u trgovinama, a potom ih pohraniti u metalnu kutiju. Nakon oblikovanja obavezno ih morate držati na hladnom mjestu.

SAVJET:
Ako više volite tamnu čokoladu, možete koristiti nju umjesto bijele. Postupak izrade je identičan, samo morate prilagoditi količinu slatkog vrhnja. U tom slučaju koristite 30 dag tamne čokolade i 2,5 dl slatkog vrhnja.

Dobar tek!

Zadovoljna.hr