Kineski kirurg bez pauze izvršio sedam operacija, nakon toga je zaspao od umora

Kineski kirurg bez pauze izvršio sedam operacija, nakon toga je zaspao od umora

Kirurg Dai Yu postao je poznat u svojoj zemlji Kini, nakon što je bez pauze završio sedam operacija kako bi osigurao da njegovi pacijenti na vrijeme dobiju liječničku pomoć.
Slika kako je zaspao nakon operacija postala je viralna na društvenim mrežama, a mnogi su mladog kirurga proglasili herojem.

No iako su ga proglasili herojem Dai Yu je ostao skroman, pa je novinarima rekao kako je njegova dužnost pružiti najbolju skrb svojim pacijentima.

Dr Dai je zamjenik direktora ortopedskog odjela Centralne bolnice Longgang u Shenzhenu, na jugu Kine. Sliku je snimio njegov kolega.

Lokalnoj tv stanici Longgang Channel je kazao i kako su on i njegove kolege imale zadatak da izvedu deset kirurških operacija dnevno. Počeli su raditi oko sedam ujutro i proveli sedam operacija bez pauze.

Oko 17 sati dr. Dai je odlučio sjesti na pod operacijske sale kako bi napravio pauzu od deset minuta, dok su se njegove kolege anesteziolozi pripremali za sljedeću operaciju.

Zaspao je, a kolega je snimio njegovu sliku i podijelio je na društvene mreže.
Nakon što se dr. Dai probudio iz drijemke, nastavio je s ostalim operacijama i napustio operacijsku salu.

Korisnici društvenih mreža bili su dirnuti predanošću kirurga. "Hvala puno na trudu", "Kineski doktori su najbolji", samo su neki od komentara.