Jezivo: Godinama zlostavljao kćer i držao je u zatočenu u WC-u!

Policija je u nedjelju oslobodila Palestinku koju je otac punih devet godina zlostavljao i držao zatočenu u kupaonici.

Imala je oko 11 godina kada ju je otac Hassan Melhem (49) zatvorio i počeo zlostavljati u obiteljskoj kući u Qalqilyai. Dao joj je samo deku, radio i britvu te je svakodnevno pokušavao nagovoriti da si oduzme život. Brijao joj je obrve i glavu te je tukao električnim kablom i polijevao hladnom vodom. Slabo ju je hranio i puštao samo noću kada je trebala pospremiti kuću.

Nesretnu su djevojku nakon dojave rođaka oslobodili policajci i socijalna radnica koji su iznenađeni njezinim solidnim psihofizičkim stanjem.

''S obzirom na okolnosti, dobro je da nije poludjela. Spasio ju je radio koji ju je održao razumnom i upućenom u zbivanja u vanjskom svijetu'', rekla je socijalna radnica Hala Shreim koja je bila među prvima koji su zatočenoj Baraai pritekli u pomoć.

Nada se da će otac završiti u zatvoru

Baraa je izjavila da ju je otac nakon razvoda od majke prisilio da potpiše izjavu kako ne želi pohađati školu te ju je zatim zatočio. Majka je u to vrijeme odselila u drugi grad i nije znala što se događa s kćeri. Iako je često pitala za nju, Hassan joj nije omogućavao kontakt s kćeri. Otac se u međuvremenu oženio i dobio dvoje djece, ali nitko od novih članova obitelji nije smio kontaktirati sa zatočenom djevojkom.

Policajci su izjavili da je obitelj godinama živjela u ozračju straha od nasilnog oca. Nakon oslobođenja djevojke, Hassan je odveden u lokalni zatvor gdje čeka početak sudske istrage.

Baraa se nada da će dobiti kaznu zatvora te proživjeti njezinu sudbinu.

Danas.hr