Jeste li čuli za bijeli Pepsi s okusom jogurta

Što se dogodi kad nezdrava hrana postane ekstremna? Dobijemo prehrambene proizvode na temu Urkela, slaninu u tubi, energetski napitak Stevena Seagala i još mnogo toga nevjerojatnog, a korisnici servisa Ranker odabrali su deset najgorih jela i pića, ali i drugih proizvoda vezanih uz prehrambenu industriju, koje možete naći u trgovinama diljem svijeta.

Urkel-Os

Urkel-Os su žitarice s likom Urkela iz serije "Family Matters", a ovaj proizvod datira iz vremena kad je čak i Eric Cartman bio njegov obožavatelj.

Riječ je o šarenim žitaricama koje podsjećaju na Fruit Loops i dolaze u nekoliko nedefiniranih voćnih okusa - naime, ovdje se okusi razlikuju više po boji, nego po vrsti voća.

Ako ikad naiđete na kutiju Urkel-Osa, pripazite, jer se više ne proizvode.

Mr. T's Gold Chain Chewing Gum

Mr. T postao je legenda zahvaljujući seriji "A-Team" i ulozi negativca u trećem "Rockyju", a u osamdesetima je toliko vladao svijetom showbusinessa da je postao zaštitno lice raznih proizvoda. Žvake na temu njegovog zlatnog lanca definitivno su jedan od boljih proizvoda, a kupci su imali priliku i sudjelovati u nagradnoj igru u kojoj su mogli osvojiti zlatni lanac.

Steven Seagal's Lightning Bolt

Iako je Rowdy Roddy Piper bio čovjek zaslužan za citat "Jest ćeš munje, srat ćeš grmljavinu!" u kultnom hororu "They Live", ovaj "munjeviti" energetski napitak nosi ime majstora aikida Stevena Seagula. Lightning Bolt se reklamira kao sto-postotni prirodno piće napravljeno od biljaka, bez dodanog šećera, s glavom Stevena Seagala na limenci.

White Castle aromatizirana svijeća

Svi fanovi filmskog serijala o "napušenom" dvojcu Harolda i Kumara znaju da je White Castle lanac fast food restorana poznat po menijima koji sadrže mnogo malih hamburgera, a ako volite aromu govedine na žaru, onda je ova aromatizirana svijeća idealna za vas. Naime, ona reproducira mirise White Castlea, s naglaskom na meso i pomfrit.

Bacon Balm

Bacon Balm je balzam s aromom slanine, savršena pomoć ispucalim usnama. Tvrtka McPhee koja proizvodi ovaj svinjski balzam za usne specijalizirala se za šaljive proizvode, tako da Bacon Balm reklamiraju kao proizvod koji će vaše usne učiniti vlažnima i mesnatima cijeli dan.

Pepsi White

Pepsi White je izašla samo na japanskom tržištu, gdje bizarne kombinacije okusa zapravo nisu bizarne, tako da Pepsi s okusom jogurta nije izgledala kao čudna ideja. Dok se u zapadnim državama ovako nešto ne bi prodavalo, u Japanu, osim Pepsi s okusom jogurta ovaj popularni gazirani napitak možete naći i u verziji s okusom svježeg krastavca. Svježeg, dakle, barem nije kiseli.

Tofurky Soda

Gazirani sok s aromom puretine u umaku? Da, zašto ne, i neka to bude kvazi-vegetarijanski gazirani sok, baziran na tofu-puretini. Proizvođač Tofurky Sode, tvrtka Jones Soda, u svojem asortimanu ima širok izbor sokova čudnih okusa, a klijentima također nude opciju narudžbe paketa sokova s etiketom po vlastitom izboru.

Pizza Burger

Lanac fast food restorana Burger Kind vječni je ljuti rival McDonald'sa koji se voli hvaliti činjenicom da pljeskavice peku na otvorenoj vatri i nude znatno veće hamburgere od svojeg konkurenta, a Pizza Burger je dokaz da također nude znatno masnije i zasitnije sendviče. Ova kombinacija pizze i hamburgera više se ne proizvodi, a razlog tomu je činjenica da je jedan Pizza Burger sadržao 2500 kalorija i 144 grama masti.

Pržena Coca-Cola

Ovaj specijalitet je relativno nov i još nije posve komercijaliziran, a osmislio ga je informatičar Abel Gonzales mlađi, za natjecanje na Državnom sajmu Teksasa 2006. godine. Pržena Coca-Cola su smrznute kuglice mješavine za pohanje s aromom ekstrakta Coca-Cole koje se isprže u fritezi te se poslužuju prelivene sirupom od Cole, šlagom i šećerom s cimetom. Ovo jelo postalo je veliki hit u Teksasu u samo tjedan dana te se kasnije počelo prodavati na čak 47 državnih sajmova diljem SAD-a.

Squeez Bacon

Negdje između paštete i kečapa nalazi se Squeeze Bacon, smjesa s okusom slanine koja dolazi u istom pakovanju kao kečap, dodatak sendvičima koji nemaju mjesta za još jedan sloj mesnih narezaka. Ovo nije američki izum - paštetu od slanine je smislio švedski izumitelj Vilhelm Lillefläsk nekoliko godina nakon Drugog svjetskog rata, dok je radio u jednom malom restoranu u Švedskoj. Lillefläsk je razradio proces u kojem se kuhana slanina preradi u paštetu, a rezultat je prirodna pašteta od slanine, bez umjetnih dodataka, konzervansa ili pojačivača okusa. Vilhelm i danas vodi firmu Squeez Bacon.

Izvor: doznajemo.com