Jednogodišnja djevojčica ima 12 prstiju na rukama i 14 na nogama

Ime jednogodišnje Kineskinje Lei Yadi Min iz Yangona pisat će u Guinnessovoj knjizi rekorda za 2012. godinu. Djevojčica se rodila s 26 prstiju. Na svakoj ruci ih ima po šest te po sedam na svakoj nozi. Dosadašnji rekorderi su Pranamya Menaria (5) i Devendra Harne (15) iz Indije. Oboje imaju 12 prstiju na rukama te 13 na nogama, odnosno 25 ukupno. Lei Yadini roditelji su presretni jer će djevojčica postati nova rekorderka u Guinnessovoj knjizi, čiji predstavnici tek trebaju izbrojiti prste ove male Kineskinje.

- Iznenađena sam i sretna jer znam da mojoj bebi ne nedostaje dio tijela. Ona ima višak - rekla je njezina mama Phyo Min Min Soe. Dodala je kako dodatni prsti njezine djevojčice izviruju iz malih prstiju na rukama i nogama.

Lei Yadi, Pranamya i Devendra pate od polidaktilije. Ova anomalija zahvati otprilike jedno dijete na 500 porođaja. Osim na ljudima javlja se na mačkama i psima. Dodatni prsti obično nisu funkcionalni. Iako će nova rekorderka postati Lei Yadi Min, mnogi mediji pišu kako je u kineskoj provinciji Liaoning prije nekoliko godina rođeno dijete koje je imalo 31 prst - 15 na rukama i 16 na nogama. No nikad nije ušlo u Guinnessovu knjigu rekorda jer su mu liječnici odmah nakon rođenja uklonili višak prstiju.

izvor: 24sata.hr