FOTO  Jägermeister odabrao 8 studentskih timova, borba za ludu studentsku avanturu na Vlašiću je kulminirala

jager , studenti, avantura

.Međutim, studenti imaju način kako isplivati iz radne svakodnevnice. Sveprisutne društvene mreže im olakšavaju fakultetske obaveze, kroz komunikaciju tijekom ispitnih rokova i razmjenu stručnih materijala, olakšavaju organizaciju slobodnog vremena za dobar provod i kreativnu stranu koju ponekad zbog obaveza, zanemare.

Jägermeister zna koliko su društvene mreže bitne kako u akademskom, tako i u društvenom životu svakog studenta, pa se pridružio ovom trendu i pozvao ih da se prijave na Jägermeister Student Olympics izazov. Zainteresovani studenti su trebali okupiti timove i biti spremni na izazove koje Jäger pred njih postavlja. Ukupno 27 timova odazvalo se izazovu poslavši fotografiju članova, objašnjenje zašto baš oni treba da sudjeluju i kvalifikacije su mogle početi.

U prvom zadatku kvalifikacija Jägermeister Student Olympics izazova koji se odvijao upravo na društvenim mrežama, zadatak je bio jasan, napisati riječ „Jäger", ne koristeći uobičajena sredstva pisanja.

Studenti znaju da olovka i tastatura nisu jedino sredstvo pomoću kojeg se može pisati i da papir nije jedina podloga na kojoj se može ostaviti trag. Umjesto osnovnog pribora za pisanje iskoristili su razne predmete za rješenje izazova, kao što su umjetnost sjena (shadow art), karte, barbike, kablovi, voće,čokolada... Svoja rješenja objavili su na svojim instagram profilima pod jedinstvenim hashtagom koji je dodijeljen svakom timu.

Nakon što su se u prvom krugu pokazali kao veoma snalažljivi, Jäger je odlučio postaviti pred njih još jedan izazov. Timovi su trebali vizualizirati ledeno hladnu konzumaciju Jägermeistera i postaviti na Facebook profil. Zanimljiva rješenja drugog zadatka, mahom su sadržavala životinje poput pingvina, polarnih medvjeda i popularnog snjegovića Olafa iz animiranog filma 'Frozen'.

Na linku www.jagermeisterstudentolympics.ba možete pogledati na koje su sve neobične načine studenti pokazali svoju spretnost u rješavanju izazova.

Nakon dva kvalifikacijska kruga izabrano je 8 najboljih timova. „Maratonci", „Power students", „Bambi i tri promila", „Ngo mafija", „Jägerovi anđeli", „Trudnice", „Livnjaci" i „Fraci" timovi su koji će sudjelovati u Jägermeister Student Olympics izazovu na Vlašiću gdje će se baš kao na pravim Igrama pokazati u raznim olimpijskim disciplinama.

Za sve sudoinike Olimpijade, Jägermeister je osigurao nezaboravno druženje kroz nesvakidašnje izazove, smještaj u vrhunskom hotelu Blanca, kao i nezaobilazan party, uz poruku da novac sačuvaju za knjige, krpice i užinu, jer je za njih boravak na Vlašiću apsolutno besplatan.

Najbolji među njima osvojit će dodatne nagrade, a svi sudionici će ponijeti uspomene sa druženja, jer su uz Jägermeister uspomene baš takve - one koje se pamte cijeli život.
Are you in?