Izvješće Trajket kluba Mostar: Promet gradom je u kolapsu

Trajektni promet na mostarskim ulicama jutros je u kolapsu. Uprkos nadljuskim naporima naših djelatnika, redom iskusnim mornara i moreplovaca građani Mostara jutros ne mogu koristiti usluge javnog trajektnog prijevoza.

Naši trajekti otežano prometuju skoro na svim rutama, a posebno je teško u ulicama Hrvatske mladeži, i rutom prema Bijelom Brijegu koje su za sada u potpunom prekidu.

Naši trajekti jutros su pokušali  isplovili prigradskim linijama prema Vojnu i Rodoču i za sada još nisu uspjeli doći do odredišta. Trajekt koji prometuje prema Vojnu čak se i nasukao u Raštanima, tako da je i ova linija u potpunom prekidu. Ista stvar je sa trajektom Mostra kružno koji je ostao nasukan u Eksperimentu.

Zbog izuzetno teške i alarmantne situacije prisiljeni smo potražiti pomoć od naše susjedne i prijateljske Republike Hrvatske u materijalnim sredstvima i ljudstvu kako bi izašli iz ove za nas teške situacije. Dok čekamo odgovor iz Hrvatske, građanima Mostara savjetujemo da ne polaze na put ulicama grada bez velike potrebe. Ukoliko ste pak prisiljeni izaći van obavezno ponestite opremu: masku i peraje, te boce sa kisikom.

Za sve dodatne informacije oko naših plovila u ovim zaista izvanrednim uvjetima obratite se najbližoj postaji Trajekt kluba, naravno ukoliko i ona nije pod vodom.

Vaš Trajekt klub Mostar

P.S. Svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima je slučajna

hercegovina.info