Izložba tornjaka na Čajuši: Najljepši psi iz Posušja

Kupres, Izložba, psi
Vrijeme je bilo sunčano i ugodno za ovu manifestaciju. Nakon što su suci Zdravko Pranjić-Brižankić, Ante Vukadin, fra Petar Krasić i Mijo Fury, detaljno pregledali i izmjerili pse , po kriterijima ocjenjivanja, proglašeni su rezultati.

Najljepši pas izložbe je Samson, čiji je vlasnik Ante Radoš iz Posušja, a najljepša ženka je Buba vlasnika Tome Raiča, također iz Posušja. Piše Dnevni avaz.

Nagrade su osvojili i duvanjski tornjaci i to: Ban Soko 1.mjesto u razredu Zrelih mužjaka i bio 2. najljepši mužjak Izložbe, dok je ženka Bistra, vlasnika Ilije Sliške, zauzela 1. mjesto u razredu Zrelih ženki i 2. mjesto najljepših ženki izložbe. Ženka Šara, čiji je vlasnik Ivan Tadić Petljanija s Kola-Tomislavgrad, osvojila je 2. mjesto u razredu Mladih, dok je Petljanijin sin Ilija Tadić osvojio je prvo mjesto u kategoriji Dijete i pas.

Pregled pasa

Bilo je nagrada i za pse iz ostalih mjesta BiH i Hrvatske, a u okviru Izložbe izvršeni su i radiološko snimanje kukova i uzgojni pregled pasa starijih od jedne godine, kao preduvjet da psi iz BiH steknu prava izvoza u zemlje u kojima je obvezno utvrđivanje zdravlja pasa ovim načinom. Posebnost ovogodišnje izložbe je kandidovanje najljepših pasa koji BiH mogu reprezentirati na World Dog Show u Milanu.