FOTO  Ivica cijepao drva za ogrijev pa u jednom pronašao križeve

ogrijev križ

O svemu tome iznenađeni Ivica progovorio je za medije.

- Pošao sam cijepati drva i kako sam rascijepio drvo, ugledao sam oblik križa. Uzeo sam drvo, podigao ga i bolje pogledao te vidio da me podsjeća na križeve. Iznenadio sam se pa sam nazvao ženu, i ona je pogledala te potvrdila priču - govori iznenađeni Ivica.

Zanimljivo je da to nije jedini slučaj u BiH. Prošle godine, u prosincu, obitelj Šakić iz Banje Luke krenula je u sječu šume, s obzirom da je temperatura zraka bila niska, a nestalo drva za ogrijev. Naime, i oni su cijepali dio bukve i u jednom komadu drveta se na obje strane pojavio križ.

Poznata je priča i Milorada Ilića kojeg je prije četiri godine dočekalo pravo iznenađenje također u drvetu, kojeg njegova obitelj i danas ponosno čuva. Naime, u drvima koje je pripremio za zimu, pozornost mu je privukao jedan oblić na kojem se jasno vidio križ u zlatnožutoj boji.

- Kupio sam pet metara bukovih drva i ona su tu ležala oko mjesec dana. Milijun puta smo pored njih prošli, žena, deca i ja, i ništa nismo primjetili. I toga jutra sam ugledao u jednom obliću križ. Prekrstio sam se i bolje pogledao i nije bilo sumnje da se radi o križu u središtu drveta. Pozvao sam susjede da vide i svi su se krstili i čudili - pričao je Milorad Ilić.

On se dogovorio sa suprugom da drvo ostave, a u njemu se, što je također zanimljivo, nalazila i slika svijeće kao da gori. Priroda je zanimljiva i neshvatljiva, a mnogi u ovakvim stvarima vide i Božiju milost prema osobama koje pronađu ovakvo drvo. U vjerskim zajednicama je nepisani običaj da se onaj tko pronađe ovakvo drvo prekrsti i kaže: "Bože pomozi".