YouTube uklanja govor mržnje i suprenacistički sadržaj

YouTube, YouTube kanal, YouTube go, hit na youtube, YouTube kanal, YouTube kanal, YouTube, YouTube, YouTube, nagodba, SAD, vijesti

Mrežna usluga za razmjenu videa u vlasništvu Googlea također je najavila da će ukloniti snimke koje veličaju nacističku ideologiju i promoviraju skupine koje vjeruju u svoju nadmoć nad drugima, piše Hina. Uz to, uklonit će se profili autora videa koji se više puta usprotive novoj politici YouTubea, čak i ako je izravno ne prekrše.

YouTube je putem bloga razjasnio da bi nova pravila mogla utjecati i na one korisnike koji pretražuju takav sadržaj s ciljem da ‘nauče prepoznati mržnju te da se bore protiv nje'. Pravila bi mogla uzrujati zagovornike slobode govora koji tvrde da se govor mržnje ne bi trebao cenzurirati.

Jonathan Greenlatt, čelnik Antidifamacijske lige koja se bori protiv antisemitizma, rekao je da je ta organizacija apelirala na YouTube da promijeni pravila.

‘Iako je ovo važan korak unaprijed, on nije dovoljan i nužno je uvesti još novih promjena na YouTubeu i drugim tehnološkim kompanijama kako bi se na odgovarajući način borile protiv mržnje i ekstremizma', zaključio je Greenlatt.