Yahoo još uvijek ispred Googlea!

yahoo, google, Microsoft, Facebook
...te kako vjeruje da će u budućnosti postati konkurentni najvećim kompanijama na tržištu poput Googlea, Applea i drugih.
Iako je Yahoo i dalje daleko od navedenih velikana te iako se Marissa nadala boljim financijskim rezultatima, ona ipak može biti iznimno zadovoljna s posljednjim rezultatima o posjećenosti internetskih stranica u SAD-u koje je objavila kompanija Gartner. Prema tim podacima, internetske stranice Yahooa ponovno su zauzele prvo mjesto na ovoj ljestvici ispred velikog rivala Googlea.

Tijekom prosinca stranice koje se nalaze u vlasništvu Yahooa zabilježile su više od 195 milijuna jedinstvenih posjetitelja u SAD-u, dok je Google zabilježio nešto više od 192 milijuna posjeta. Sakrij oglas Treće mjesto pripalo je Microsoftu čije su stranice zabilježile više od 175 milijuna posjetitelja, dok je četvrto mjesto zauzeo Facebook s oko 140 milijuna posjetitelja.

Na Cnetu napominju kako se ove informacije odnose samo na posjete s računala, ne i s mobilnih uređaja ali za očekivati je da bi, kada bi uključili podatke s pametnih telefona i tableta, poredak na ovoj ljestvici bio jednak, odnosno Yahoo bi i dalje zauzimao prvo, a Google drugo mjesto.

Inače, ovom je ljestvicom u prošlosti dominirao Google, dok ga Yahoo nije prestigao prošlog ljeta - iako su neki analitičari vjerovali da je riječ o kratkoročnoj promjeni, kompanija Marisse Mayer od tada ne ispušta prvo mjesto na kojem se nalazi šest uzastopnih mjeseci.

urbancult.hr