Instagram testira novi dizajn korisničkih profila

Instagram testira novi dizajn korisničkih profila
"U sljedećih nekoliko tjedana možda ćete vidjeti promjene u gornjem dijelu vaših profila uključujući ikonice, dugmad i način na koji upravljate tabovima", navodi se u postu na blogu.

Neki primjeri potencijalnih promjena se mogu vidjeti na fotografiji, a najviše se ističe redizajn broja followersa koji više nisu istaknuti, odnosno, ne nalaze se na vrhu profila i ispisani su manjim fontom.

Twitter je nedavno napravio promjene za iOS aplikaciju jer kompanija smatra da treba prioritizirati "značajnu" konverzaciju na platformi umjesto fokusiranja na brojke.

Instagram bez sumnje misli na autentičnost na svojoj platformi pa je nedavno započeo borbu protiv lažnih followersa, komentara i lajkova. Dugmad "Follow" i "Message" su jedno pored drugog, a mogu se vidjeti i zajednički followersi kada kliknete na Following tab drugog korisnika.

IGTV bi mogao dobiti vlastiti tab. Za poslovne profile je tu Shop tab uz dodatak dugmadi kao što su "Directions", "Call" i "Start Order". Instagram konstantno radi na ovim promjenama te će testirati različite kombinacije u fazama u sljedećih nekoliko tjedana. Kompanija tvrdi da će nastaviti eksperimentisati s profilima te da će pri tome koristiti povratne informacije korisnika.