Internetom se širi sramota iz Zadra, a javili se i bahati vlasnici

booking
booking

... da otkaže rezervaciju jer ne primaju gejeve. Ta je priča jučer izazvala velike reakcije u javnosti, a ubrzo su stigli i novi detalji vezani za skandal.

Podsjetimo, Vallim je na internetu napisao kako je planirao dio svojeg godišnjeg odmora provesti u Zadru te je sa suprugom rezervirao apartman, no problem je nastao kad je rekao kako želi sobu s bračnim krevetom. ‘Odbijeni ste. Ne primamo gejeve. Otkažite rezervaciju', odgovorio je vlasnik apartmana Tomislav Gospić.

Vallim mu je odgovorio: ‘Drago Tomislave Gospić, vrlo sam iznenađen vašim bezobraznim odgovorima. Homofobno ponašanje poput vašeg trebalo bi zabraniti u cijelom svijetu. Ipak, i dalje vjerujem u dobre ljude. Vi vjerojatno niste jedan od njih. Vjerujem da ćete razumjeti ako zadržim svoju rezervaciju do 30. kolovoza, jer je takav dogovor s Bookingom. Ako vas oni ne kazne, vjerujem da će zadržavanje ove rezervacije barem malo pomoći tom cilju. Oduvijek slušam divne stvari o Hrvatskoj, ali vi sigurno niste dio toga. Jesam li u pravu? Bog vas blagoslovio', napisao je liječnik.

Priča je brzo odjeknula u javnosti nakon što je liječnik svoju priču podijelio na Twitteru, a u objavi je označio i New York Times. Požalio se da je šokiran i da homofobija doista boli.

Jutarnji je zvao vlasnike smještaja kako bi dobili više informacija o događaju, a na telefon se javio sin gospodina Gospića, Aleksandar. Kako je kazao, otac je upravo na putu i ne zna o čemu se radi. Kad su mu novinari objasnili o čemu je točno riječ te da o tome trenutno razglaba dobar dio Twittera, komentirao je kako su ‘imali negativna iskustva sa homoseksualcima iz Slovenije, koji su u hotelu orgijali i ostavili velik nered, nakon čega su odlučili da neće više primati homoseksualce'.

Vlasniku skandal smeta za ‘siestu'
Poziv je kasnije primio i njegov otac, glavni ‘junak' gore navedene korespondencije. ‘Siesta mi traje do 17 sati, nemojte me maltretirati', rekao je i poklopio. Na ponovljeni poziv kazao je kako ga ‘Twitter i mediji uopće ne zanimaju' te da ‘ima pravo na svoje život i svoje odluke'. ‘Ovi što pišu po Twitteru samo potvrđuju da sam ja u pravu ‘, dodao je i ponovno poklopio.