Više od tisuću igrača kažnjeno zbog varanja tijekom svjetskog prvenstva u Fortniteu

fortnite
fortnite
Sudjelovanjem na tom globalnom turniru mogu se osvojiti tisuće dolara, kasnije i milijuni; a ta činjenica mnoge je igrače povukla prema ideji da izbace fer iz fer pleja. Konkurencija je žestoka pa su neki svoju priliku tražili varanjem na različite načine.

Srećom, Epic Games je posebnu pažnju obratio upravo na takve. Tijekom prošlog vikenda kaznili su više od 1200 natjecatelja. Ukupno 1163 igrača, od čega ih je čak 196 osvajača nagrade, kažnjeno je s 14 dana zabrane pristupa kompetitivnom igranju zbog toga što su se pokušali natjecati u više različitih regija (npr. i Europi i SAD-u).

48 igrača kažnjeno je zbog toga što su dijelili svoje račune s drugima, a osam ih je kažnjeno jer su se udružili u timove izvan timske igre. Jedan igrač dobio je trajni ban zbog toga što je koristio alat za varanje.

Svi dobitnici nagrada koji su varali na kraju će ostati bez tih nagrada, ali one neće ići igračima koji su igrali pošteno pa završili iza varalica. Umjesto toga, nagradni fond bit će preraspodjeljen za buduće runde natjecanja, tako da će više ljudi imati priliku biti nagrađeno.

Onima koji su kažnjeni preporučuje se da ne pokušavaju zaobići kaznu korištenjem drugih računa jer ako Epic Games otkrije novo muljanje prijeti im trajna "banana".

hcl.hr