Red Bull Player One - turnir za najbolje League of Legends igrače

Red Bull Player One - turnir za najbolje League of Legends igrače

Najveće svjetsko League of Legends (LoL) takmičenje za amaterske igrače, Red Bull Player One, prvi put je stiglo u Bosnu i Hercegovinu, a šampion će predstavljati BiH u Sao Paolu (Brazil), u borbi sa natjecateljima iz svih krajeva svijeta.

Poziv za prvi krug online natjecanja je otvoren i već je privukao desetine domaćih LoL igrača koji žele dokazati kako posjeduju „pro“ vještine. Prijave se mogu poslati do 1. listopada, i to putem Toornament platforme, ali će to biti moguće i naknadno, jer će, nakon prvog, uslijediti još sedam krugova online borbi.

Natjecanje je otvoreno za sve državljane BiH starije od 16 godina, a kvalifikacijske runde će se odigravati svake srijede i subote. Pobjednici ukupno osam kvalifikacijskih rundi boriti će se za titulu na velikom LAN finalu u BanjaLuci, 2. studenog.

Red Bull će najuspješnijeg natjecatelja poslati u Brazil, sa svim plaćenim troškovima, a zvanični monitor sponzor turnira AOC Gaming postarati će se za druge atraktivne nagrade. Svi gejming fanovi kojima je League of Legends ljubav i koji traže svoj izlaz na globalnu pozornicu ove jeseni su tako dobili jedinstvenu priliku iskusiti sav adrenalin, zabavu i spektakularnost profesionalnog esporta.

Red Bull Player One je natjecanje kroz koje Red Bull pruža podršku globalnom razvoju esporta i amaterskim LoL talentima, a u BiH se realizira u saradnji sa Kuvo TV, novim regionalnim projektom iz oblasti gejminga, esporta i medija.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem Red Bull web stranice, Facebook event-a Red Bull Player One BiH te zvaničnog Discord kanala turnira. Sva pravila takmičenja dostupna su na Red Bull web stranici.

https://eu.aoc.com/en/gaming/

AOC - Zvanični monitor partner

AOC je jedan od vodećih brendova na tržištu displeja i podružnica TPV Technology Limited, najvećeg svjetskog proizvođača LCD panela. Široka ponuda AOC Gaming i premijum AOC AGON monitora brine se za svaki tip gejmera, od casual gejmera do esports igrača, prikladna za svaki žanr video-igara.

Zahvaljujući visokim performansama sa brzinom osvježavanja do 240Hz i vremenom reakcije sniženim do 0.5 milisekundi, AOC Gaming monitori se vode među najbržima na svijetu. Uz pomoć prilagodljivih sync tehnologija (NVIDIA G-SYNC i AMD FreeSync), AOC monitori pružaju ultra glatko gejming iskustvo. Vrhunska tehnologija sa atraktivnim dizajnom je ono što, čini AOC Gaming i AGON monitore izborom brojnih gejmera širom svijeta. Saznajte više informacija o AOC Gaming ponudi na www.aocgaming.com.