FOTO  Diplomata: domaća web strategija

web diplomata , igrica, platforma
gra Diplomata vas uvodi u virtuelni svijet u kojem uz dobru strategiju, brze odluke i mudar odabir saveznika treba da dokažete svoje vještine kao lider države, diplomata i vojskovođa. U igri raspolažete sa četiri vrste vojske (pješaštvo, tenkovi, zrakoplovi i brodovi), balističkim raketama i protivraketnim sustavima, imate na raspolaganju Tajnu službu, koja na vašu komandu izvodi špijunaže i akcije na neprijateljskoj teritoriji, a možete se baviti i trgovinom, razvojem industrije i poljoprivrede.

Zadatak je možda jednostavan, ali treba da znate da isti cilj imaju i tisuće  drugih igrača, koji će na sve načine pokušati da osujete vaš savršen plan i tako ostvare bolju poziciju ili preotmu medalje za najznačajnija dostignuća.

Igra je poteznog tipa, što ostavlja igraču dovoljno vremena za razmišljanje i planiranje prije nego što povuče potez, a ograničen broj poteza garantira ravnopravnost, bez obzira na to da li poteze povučete čim ih dobijete ili samo jednom tijekom dana. To praktično znači da na igru možete utrošiti desetak minuta dnevno i ostvariti vrhunski rezultat.

Svaki ciklus u igri traje jedan mjesec, a svakog prvog dana u mjesecu svi igrači kreću od „nule" - ravnopravno, što vam omogućava da se reorganizirate, planirate novi ciklus od samog početka, kao i da se osvetite neprijateljima.

Ako ste ikada maštali da imate svoju vojsku i svoj narod, da novac koji vaš narod zaradi trošite na gluposti, da bez razloga započinjete ratove i mijenjate zakone i poreze - dovoljno je samo da odete na adresu www.diplomata.org/yu i izvršite registraciju ili da se konektirate putem vašeg Facebook naloga.

Igri možete pristupiti i sa mobilnih platformi, uz napomenu da je mobilna verzija još u razvoju, pa vam preporučujemo da prva iskustva steknete na desktop verziji.