Huligani nakon nereda krenuli u biznis: Na internetu prodaju ukradena računala

krađa, računari, prodaja, internet
...BiH osim velike materijalne štete napravljene paljenjem zgrada i važnih povijesnih dokumenata, imali su i crnu stranu zbog pljački jer su pojedini lopovi dobro iskoristili nemire i monotoniju koja je vlada ulicama gradova da su mogli na različite načine otuđiti državnu ili nečiju drugu imovinu.

Ukradeno treba prodati

Ovih dana na internetskim oglasnicima se povećao broj računala za prodaju. Naravno, nije razlog nikakva nova tehnološka ekspanzija već su to mahom ukradena računala, a novopečeni vlasnici čak bez straha stavljaju da prodaju ukradeno računalo. Najzanimljiviji oglas pojavio se na internet-oglasniku Pik.ba koji su administratori vrlo brzo uklonili, a radi se o tome da je nepoznati korisnik odlučio prodati "računalo ukradeno iz zgrade ZD županije". Naš izvor iz policijskih struktura tvrdi da je šteta nastala krađom, izuzev paljenja imovine, ogromna, piše Večernji list

- Teško je pronaći mjesto u koje su huligani upali, a da pojedini nisu nešto odnijeli. Postoje i sigurnosne snimke gdje se vide zamaskirani ili pak oni otkrivenih lica koji nose računala, aktovke, papire, televizore, umjetnine i sve ono što mogu unovčiti. Mogu samo reći da su pojedinci jako dobro iskoristili ovu situaciju i osim što će možda izbjeći pravdu ako ih zbog maski ne bude moguće identificirati oni će dobiti još jači vjetar u leđa da grade državu po svojoj mjeri jer će vidjeti da ovakve situacije i anarhiju mogu kvalitetno okrenuti u svoju korist - kaže nam policijski izvor.