FOTO  Huffington Post: Dubrovnik opet među najboljima

Dubrovnik
O Dubrovniku se u pratećem tekstu govori u superlativima i citiran je Lord Byron koji je naš grad na jugu Dalmacije prvi proglasio "biserom Jadrana". Autorica teksta Anisha Shah smatra da je proljeće idealno vrijeme za obilazak europskih destinacija u kojima se može uživati u baštini, ugodnim šetnjama, hrani, dobrim vinima i u šopingu.

U Dubrovniku je posebno istaknuta atrakcija šetnja po zidinama s otvorenim pogledom na more, aristokratske palače i barokne crkve. Dalmatinsku obalu općenito reporterka opisuje kao slikovitu i dramatičnu, a posebno je se dojmio ovogodišnji maskenbal u Dubrovniku. Među deset destinacija iz šire regije su očekivano uvršteni Beč i Budimpešta, a samo za slabije informirane je iznenađenje da se među ovih deset gradova našao i Beograd.

O Beogradu se u tekstu govori kao o mjestu susreta civilazacija, ali i mjestu za dobru zabavu i provod, a istaknuti su restorani-splavovi na rijeci. Na ovoj prestižnoj listi su još Lisabon, Riga, Kopenhagen, Amsterdam, Montreux u Švicarskoj i Matera u Italiji. Amsterdam se posebno vezuje uz proljeće i cvijeće, dok je glavni adut Lisabona ugodna klima u ovo doba godine.

Nova turistička zvijezda je i glavni grad Latvije Riga s iznimno zanimljivom i dobro očuvanom graditeljskom baštinom u rasponu od 12. stoljeća do secesije. Izbor destinacija potpisuje Anisha Shah turistička reporterka, suradnica Huffington Posta, BBC-ja i Fodor's Travela.

dalmacijanews.com