FOTO  HT ERONET i ove godine uz neumski NAFF

Neum, HT MOSTAR
„HT ERONET sa zadovoljstvom je ponovno prihvatio sponzorstvo nad NAFF-om, festivalom koji se, svojom kvalitetom, uspio nametnuti na ovim prostorima i koji je, zasigurno, jedan od značajnijih kulturnih događaja - ne samo u BiH, već i šire. Upravo u NAFF-u prepoznali smo vrijednost i potencijal za još veći uspjeh u godinama koje slijede, stoga nismo nimalo dvojili - upravo ovome festivalu pružili potporu. Ovim sponzorstvom HT ERONET potvrđuje svoju ulogu poduzeća koje osluškuje potrebe zajednice i djeluje društveno odgovorno. Organizatorima i natjecateljima NAFF-a želim mnogo uspjeha na ovogodišnjem festivalu, a svim posjetiteljima - ugodno druženje i lijepe trenutke uz animirane filmove sa svih strana svijeta", kazala je na konferenciji za novinare u OKC-u Abrašević u Mostaru - Misijana Brkić-Milinković iz Odjela za korporativne komunikacije HT ERONET-a.

NAFF počinje u subotu, 25. lipnja, a svečano zatvaranje, proglašenje pobjednika i dodjela festivalskog Grand prixa planirano je za četvrtak, 30. lipnja u 21 sat u hotelu Sunce u Neumu.
„Ove godine imamo iznimno kvalitetan i bogat program. U natjecateljskom dijelu bit će prikazano 55 filmova, a u panorami - njih 20. Razlike u kvaliteti između ta dva programa, zapravo, nema, ali zbog ograničenoga vremena bilo smo prisiljeni ograničiti broj filmova u natjecateljskom program", kazao je direktor NAFF-a Jurinko Rajič.
Ove godine, uz Neum, NAFF će se istovremeno održavati i u Posušju, Stonu, Cetinju i Trebinju.
Predsjednik ocjenjivačkog suda bit će novinar Goran Milić, a tu su i: direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra, direktorica Dana filma Mostar Maja Lasić, španjolski animator Ramon Lopez Seco De Herrera i njemački animator i Oskarovac Thomas Stellmach.
Visoko pokroviteljstvo nad festivalom NAFF 2016. preuzeo je član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskoga naroda dr. Dragan Čović.