Hitna ga proglasila mrtvim i otišla, mrtvozornica utvrdila da je živ

Hitna ga proglasila mrtvim i otišla, mrtvozornica utvrdila da je živ
Kako neslužbeno doznajemo, djelatnici okučanske ispostave Zavoda za hitnu medicinu u nedjelju, 30. ožujka po pozivu su otišli na kućnu adresu pacijenta i procijenili da je mrtav.

- Ostavili su ga na podu pothlađenog i nezbrinutog i otišli. Sat i pol kasnije stigla je mrtvozornica i nakon pregleda utvrdila da je pacijent živ - rekao nam je naš izvor.

Pacijent je u vrlo teškom stanju prevezen u bolnicu u Novoj Gradiški, gdje je u utorak oko 13 sati i preminuo.

Pogrebnik Milan Amić potvrdio nam je kako je tog dana došao preuzeti tijelo pokojnika, koji je živio sam.

- Susjed nas je obavijestio o smrtnom slučaju, ali kada smo došli, liječnica nam je rekla da je čovjek još živ - kaže Amić.

Mrtvozornica nije željela davati izjave zbog, kako je rekla, kolegijalnih razloga. Doznajemo kako ovo nije prvi put da se slične stvari događaju istoj medicinskoj ekipi.

Potvrdio nam je to i voditelj okučanske ispostave ZHM-a Željko Đurić, koji je trenutačno na bolovanju i prema kojemu je ista ekipa površno intervenirala iako je doživio infarkt.

- Bio sam dvije minute klinički mrtav. Nakon što su me u bolnici uspjeli oživjeti, članovi te ekipe danima su me ismijavali - kaže Đurić.

U Stručnom vijeću županijskog ZHM-a kažu kako su članovi tima u Okučanima pomislili da je pacijent mrtav jer je bio u komi. Dodaju kako bi on, bez obzira na to, na kraju svejedno umro, jer je bio teško bolestan.

- Utvrdi li Stručno vijeće da je došlo do propusta u postupanju s pacijentom, ravnateljica će prema članovima tima i dispečeru poduzeti mjere predviđene Zakonom o radu - kažu u Zavodu.

vecernji.hr