Hitler dočekao starost u Brazilu: 'Ondje je živio s crnkinjom, a ova fotografija je dokaz'

hitler, Brazil, crnkinja
Barem se tako dosad mislilo. No, nova knjiga 'Hitler in Brazil - His Life and His Death' (Hitler u Brazilu - njegov život i njegova smrt) tvrdi kako je nacistički vođa pobjegao iz svog skrovišta i umro kao Adolf Leipzig tek 1984. godine u malom gradiću Nossa Senhora do Livramento u blizini brazilsko-bolivijske granice, 50 kilometara udaljenom od grada Cuiabe.

Svoju bizarnu teoriju u knjizi je iznijela studentica Simoni Renee Guerreiro Dias, tvrdeći tako da je Führer umro u dobi od 95 godina, a kako sve može potkrijepiti fotografijom.

Autorica vjeruje da je Hitler prvo otputovao u Argentinu, pa u Paragvaj, a tek se onda smjestio u Brazilu - i to u potrazi za zakopanim blagom, čiju su mu kartu dali vatikanski saveznici

Kako bi izbjegao da ga otkriju, započeo je vezu s jednom crnkinjom poznatu pod imenom Cutinga. Tako nitko nije mogao dokazati da je diktator koji mrzi svakog tko nije arijevac, tvrdi knjiga.

Simoni, Brazilka iz grada Cuiabe, tvrdi kako je Leipzig bio poznat mještanima kao 'stari Nijemac.

Mlada djevojka ima u planu provesti DNK analizu, uspoređujući Hitlerove rođake iz Izraela i ostatke Adolfa Leipziga, za čiju je ekshumaciju već dobila dozvolu.

Kaže kako je sumnju potaknula fotografija na koju je fotošopirala brkove i usporedila je s fotografijama nacističkog vođe.

Prema riječima studentica, poljska časna sestra jednom je prilikom prepoznala starijeg muškarca kao HItlera.

- Nema ničeg novog u tome što ljudi izlaze s novim teorijama o Hitlerovom navodnom životu u Južnoj Americi i o njegovoj smrti u jednoj od tih zemalja - kazao je Candido Moreira Rodrigues, profesor povijesti sa sveučilišta Mato Grosso.

Jutarnji list