Gotovo 31 posto muškaraca bi se oženilo nekim koga ne vole

Gotovo 31 posto muškaraca i 23 posto žena priznaje da bi ušlo u brak bez ljubavi s nekim tko ima sve kvalitete koje traže u partneru. Oko 21 posto muškarac bi se oženilo partnericom koja ih seksualno ne privlači. Njih 44 posto bi okončalo vezu zbog lošeg seksa, dok bi isto učinilo 50 posto žena, potvrđuje studija.

Također, želja za brakom jača je kod muškaraca u 20-ima i 40-ima, nego kod 30-godišnjaka. A žene za razliku od njih, traže visokoobrazovanog partnera s uspješnom karijerom.

Ideja da cijeli život provedete sami može vas slomiti, a na to nisu imuni ni muškarci. Iako se većina njih pretvara da su hrabri, zapravo žele nekoga s kim će se smiriti, tvrdi Tom Hant.

S vremenom vas ljudi počinju ispitivati gdje vam je bolja polovica, a na svadbama uvijek sjedite sami, a to nije nimalo ugodno, ističe Nick Soman, osnivač tvrtke LikeBright.

- Rezultati istraživanja odraz su stanja u društvu. Naime, žene su sve češće hranitelji obitelji, a u velikom broju slučajeva same odgajaju djecu. Kako one pokušavaju "pobjeći" iz okrilja kuće, tako se muškarci sve više žele smiriti, nešto poput obrnutog feminizma - objašnjava Tom Matlack, prenosi 24sata.hr.