'Gori su od djece': pobjegli iz staračkog doma na najveći festival metal glazbe

'Gori su od djece': pobjegli iz staračkog doma na najveći festival metal glazbe
Dvojica staraca pobjegli su iz svog staračkog doma kako bi prisustvovali najvećem metal festivalu u svijetu. Policija je došla do umirovljenika u 3 ujutro među mnoštvom na Wacken Open Air festivalu u Wackenu, Schleswig-Holstein, Njemačka.

Stari dječaci nisu htjeli napustiti festival i tako ne ostavljajući policij drugog izbora nego da ih pošalju kući u taksijem uz pratnju policijskog automobila.

Radnici u domu za njegu, uznemireni zbog odsutnosti dvojice muškaraca, brzo su kontaktirali policiju. Lokalni policajac rekao je da su "dezorijentirani i apatični", te da je "skrbnik brzo organizirao povratni prijevoz nakon što ih je policija pronašla".

Festival je prvi puta održan održan 1990. godine kao mali događaj s oko 800 posjetitelja i samo šest lokalnih njemačkih bendova. Wacken se obično održava početkom kolovoza i traje četiri dana. Trenutno se smatra najvećim heavy metal festivalom na svijetu. 2011. godine, festival je privukao 80.000 posjetitelja festivala i 6.000 osoblja.

Festival tradicionalno završava prve nedjelje u kolovozu, a u ponedjeljak u u podaju kreću festivalske ulaznice za iduću godinu.

vijesti.hr