Gdje ćete na svijetu platiti najjeftinije pivo?

Gdje ćete na svijetu platiti najjeftinije pivo?
No kako ovaj tekst prenosimo s Lonely Planeta, ovaj put objavljujemo gdje je na svijetu najjeftinija pinta pive!

Ipak, to vas ne mora previše buniti, jer pinta (britanska) iznosi nešto više od pola litre piva (568 ml), tako da će otprilike, ovi rezultati reći koliko gdje košta pola litre pive, piše punkufer.hr.

Dakle, ako se slučajno nađete u kafiću u glavnom gradu Venezuele, Caracasu, ne morate brinuti hoćete li okrenuti rundu za ekipu. Naime, malo više od pola litre pive platiti ćete u prosjeku 4,33 kune, pa ako ste vani s društvom od 6,7 prijatelja, tura će vas doći tek oko 30 kuna!

Na suprotnoj strani, kao grad u kojem se toči najskuplje pivo, našao se Dubai. Tu je prosječna cijena pinte gotovo 73 kune, pa je ovdje teško platiti popularni napitak i sebi, a kamoli ekipi.

Istraživanje je provedeno u 177 svjetskih gradova, a nakon Dubaija naručujući pivo bankrotirati ćete i u Dohi (72 kn), ali i Reykjaviku (63 kn) te Oslu (60 kn). No, s druge strane medalje, nakon Caracasa more jeftine pive popiti ćete u Tashkentu (5 kn) i Lagosu (5,33 kn), koji su drugi i treći najjeftiniji pivski gradovi planete.

Na popisu se inače našao i Zagreb, gdje pivo prosječno stoji nešto više od 15 kuna, a ukoliko vas zanimaju i ostali svjetski gradovi, povirite na sljedeći link.