Gastromanifestacija 1. Festival slanine

Slavonski proizvodi, brendirani proizvodi, autohtoni hrvatski proizvod, kulin ili kulen, slanina, kobasice, čvarci, Atelje kulin Galović, slanina, miris, špek, panceta, slanina, zanimljivosti, slanina, zdravlje, špek, slanina, šećer, šećer i masti, zdravlje, slanina, špek, slanina, užas, strava i užas, slanina, špek, dijeta, slaninske ruže, slanina, suhomesnati proizvodi, doručak, zdravlje, slanina, slanina, čvarci, slanina, zdravlje, prirodne masnoće, kad što jesti, slanina, zdrave masnoće, Zdrave namirnice, slanina

Oni će se natjecati u pripremi najljepše i najukusnije "slaninske ruže". Manifestacija se održava u suradnji s Udrugom vinogradara, vinara i voćara Vino-kap iz Kaptola uz pokroviteljstvo Općine Kaptol i Požeško-slavonske županije u subotu, 4. lipnja, od 17 sati na Sportskom centru Kaptol.
- Cilj je okupiti sve ljubitelje ove cijenjene suhomesnate delicije koja je neko vrijeme bila potisnuta iz prehrane, a sada se sve više vraća. Očekuju se majstori pečenja s cijelog područja Slavonije, koji će pokazati kako se priprema ova delicija te ponuditi na kušanje uz ponajbolja vina s 9. Međunarodnog ocjenjivanja kvalitete vina u Kaptolu - istaknuo je u ime organizatora Vladimir Protić, urednik tjednika Kronika požeško-slavonska.
Organizator svim ekipama osigurava tablu slanine, drveni štap i vatru na kojoj će se pripremati "slaninska ruža".
Nakon degustacije slanine svi posjetitelji moći će se staviti u ulogu sommeliea i ocjenjivati nagrađena vina.

U nastavku slijedi zabava s Aurea bandom, kušanje vina na 20 štandova vinara Požeštine i mađarskih vina, degustacija "slavonskog hot-doga" u režiji poznatog kulenara Vjenceslava Hruške te cjelovečernje druženje.