Evo koliko često trebate prati posteljinu i ručnike

Evo koliko često trebate prati posteljinu i ručnike
"Pomirišite ručnik, neugodan miris je znak da treba na pranje. Čak i ako ne osjetite neugodan miris, ne koristite ga duže od tri-četiri dana", rekla je Lynsey.

Ona je komentirala i pranje posteljine, kazavši kako ju je potrebno mijenjati jednom tjedno, osim ako neko ima neku kožnu infekciju. U tom slučaju ju je potrebno mijenjati svakodnevno.

Lynsey savjetuje da izbjegavate hodanje po kući u cipelama koje nosite vani, jer se na taj način raznose bakterije koje se vremenom nakupljaju i kasnije ih se teže riješiti.

Iz kompanije Levi's su utvrdili da traperice nije potrebno prati i do godinu dana, ali se eksperti ne slažu s tim, te nalažu da bi svu odjeću u kojoj smo bili vani trebalo prati često, a onu koju smo nosili samo po kući možemo prati rjeđe.

One savjetuju da se riješite četke za čišćenje šolje jer je njena najveća svrha sakupljanje bakterija.

Krpe za čišćenje možete prati na temperaturi od 60 stepeni nakon svakog korištenja ili kupite one s mikrovlaknima, te ih prokuhajte u loncu s kipućom vodom uz malo izbjeljivača.

Prašinu treba brisati mekanim flanelnim krpicama koje ste natopili u čistu toplu vodu, nikako u sredstva za poliranje. Brišite je jednom tjedno. S druge strane, prašinu ispod kreveta treba brisati bar jednom tjedno, pogotovo ako u kući živi netko ko ima problema s alergijom ili astmom. Poželjno je usisati ispod kreveta kad god usisavate cijelu kuću.

Ekspertice savjetuju da se najbolje tuširati ujutro i navečer, kako bismo svježi počeli i završili dan. Kupaonicu možete čistiti jednom tjedno, a šolju je potrebno dezinficirati jednom dnevno, baš kao i umivaonik i kadu.

Izvor: klix.ba