Evo kako se odjenuti za razgovor za posao

Oko sedam sekundi je potrebno čovjeku da stekne prvi dojam o nekoj osobi s kojom se prvi put susreće. To je sasvim dovoljno vremena da do izražaja dođu osobine poput obrazovanosti, sofisticiranosti, urednosti, samopouzdanja.

Pažljivim planiranjem imidža, mi možemo kontrolirati situaciju, čak i u tako kratkom vremenskom razdoblju. Zato vam nudimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći u kreiranju što boljeg poslovnog stila.

1. Uvijek pitajte nekoga za mišljenje

Kada budete isprobavali odjevne kombinacije za poslovni intervju, pitajte prijatelja ili člana obitelji o tome što misli o vašem izgledu. Dozvolite im da budu objektivni i iskreni.

Ako vam kažu da izgledate "premlado", "prestaro", "zastarjelo", "neozbiljno", postoji velika šansa da će vas tako ocijeniti i osoba koja vas bude intervjuirala.

Zato budite spremni prihvatiti savjete drugih i stvoriti svoj imidž što je moguće približnije imidžu tvrtke kod koje ste se prijavili za posao.

2. Posvetite se sređivanju i higijeni

Najgora pogreška koju možete učiniti jest da na razgovor o poslovnoj prilici odete loše dotjerani. Obratite pozornost na svaki detalj: kosu, nokte, cipele, torbicu - sve treba biti savršeno čisto i uredno.

Zamislite otvoriti torbu pred potencijalnim poslodavcima, a na pod vam ispadaju gomile računa i papirića.

3. Kupite najkvalitetniju garderobu koju si možete priuštiti

Rasprodaje i te kako dolaze u obzir. Možete naći vrlo povoljne klasične, poslovne komade garderobe i u najneugledniji buticima.

4. Obucite se sukladno poziciji za koju se natječete

Ako natječete na neku od pozicija u kojoj morate biti pristupačni ljudima (ljudski resursi, odnosi s javnošću) nemojte oblačiti garderobu tamne boje. Ako ste se namjerili na neko kreativno radno mjesto, ne oblačite blijede, "isprane" boje i dozvolite sebi "jače" boje.

5. Neka vam garderoba savršeno pristaje

Ništa ne izgleda bolje od garderobe koja laska vašoj figuri i stoji vam kao da je za vas krojena. Ako se osjećate udobno u onome što ste obukli (ni broj veće, ni broj manje) moći ćete se bolje koncentrirati na pitanja i zadatke koji vam budu postavljeni.

Izvor: broj1.hr