Europol fotografije bjegunaca objavio kao Paninijev album

panini interpol

... netom završenog Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji. A nogometno ludilo koje je mjesec dana vladalo svjetskim medijskim prostorom odlučio je iskoristiti i Europol, objavivši svoju najtraženiju "momčad", piše Vecernji.hr.

Pod egidom "Europski najtraženiji kup" i u maniri Panini albuma sa sličicama nogometaša Europol je objavio svoju "reprezentaciju". No u ovom slučaju riječ je o malo drukčijoj momčadi, a svojih 25 "nogometaša" Europol je predstavio riječima:

- Uzmite sličice, popunite album i ne dozvolite da bjegunci pobjegnu! Igra je završena, ali potraga za bjeguncima se nastavlja. Podijelite ove sličice i pomognite nam da uhvatimo najtraženije bjegunce. Ne dajte im da pobijede! Nije čast igrati u ovoj ligi. Ovi kriminalci traže se zbog vrlo ozbiljnih prijestupa, kao što su ubojstva, oružane pljačke, trgovina drogom... Svaki od "igrača" čija je fotografija (sličica) objavljena u Europolovu albumu, odjeven je u nogometni dres koji ima nacionalnu oznaku države koja ga potražuje.

Hrvatske boje "zastupa" Darjan Ješovnik, a za informacije koje bi mogle dovesti do njegova uhićenje nudi se nagrada od 5000 eura. U popratnom tekstu uz njegovu fotografiju i osobni opis, navodi se da ga traži sud jer je optužen da je od travnja 2010. do svibnja 2011. bio dio kriminalne organizacije koja se bavila krijumčarenjem droge.

Sumnja se da je ta organizacija iz Brazila u Španjolsku prokrijumčarila 718 kilograma kokaina. Drogu su preprodavali po europskim zemljama uključujući i Hrvatsku. U obavijesti se navodi i da je većina članova te organizacije uhićena u Hrvatskoj, Srbiji i Španjolskoj, dok je Ješovnik u bijegu od 2011.