Dvogodišnjaka tražili 14 sati, a cijelo ga vrijeme čuvao njegov vjerni pas

dječak Australija

Dante se prošlog tjedna igrao u dvorištu obiteljske kuće, a oko osam sati navečer, on i njegov njemački ovčar krenuli su u malu "avanturu" koja je užasnula njegove roditelje nakon što su shvatili da im sina nema, piše index.hr.

Iako tvrde da mali Dante često ima naviku odlutati, ovog ga puta nisu mogli pronaći i odmah su pozvali vlasti. Preko stotinu tragača 14 je sati tragalo za dvogodišnjakom, ali te noći nisu mu uspjeli ući u trag.

Sljedećeg su jutra pronašli pelenu tri kilometra od njihove kuće, a pelena je bila prekrivena otiscima šapa.

"Prema informacijama koje imamo, Dasher voli skidati pelene", rekao je narednik Stephen Phelan za Herald Sun. Pelena je ujedno bila i ključni trag jer dječaka su ubrzo pronašli par kilometara dalje nakon što je do njih dotrčao Dasher koji ih je odveo do uplakanog Dantea.

"Sinoć je bilo kišovito i grmjelo je. Četrnaest su sati lutali uokolo. Možete samo zamisliti što mu je prolazilo kroz glavu tako izgubljenom i uplašenom. Na svu sreću, uz sebe je imao psa koji ga je grijao", rekao je jedan od tragača, Will Hannah.

Obitelj Berry zahvalila se vlastima, a za Dashera su rekli samo ovo: "Sretni smo, ali nismo iznenađeni što je njegov vjerni Dasher ostao uz njega".