Dvogodišnjak ustao iz lijesa, tražio vode, ponovno legao i umro

Kelvin Santos prestao je disati tijekom liječenja upale pluća u bolnici u Belemu, na sjeveru Brazila, piše Daily Mail. Proglašen je mrtvim u 19.40 po lokalnom vremenu u petak, a njegovo je tijelo predano obitelji u plastičnoj vreći. Shrvana obitelj odvela ga je kući i organizirala bdijenje gdje je dječak bio polegnut u otvoreni lijes.

Ali, samo sat vremena prije pogreba, u nedjelju, dječak je sjeo u lijesu i rekao: 'Tata, daj mi vode'. 'Svi su počeli vrištati. Nismo mogli vjerovati našim očima. Tada smo pomislili da se dogodilo čudo i da je naš sin oživio', ispričao je dječakov otac Antonio Santos.

'Nakon toga je Kelvin ponovno legao. Nismo ga mogli vratiti. Opet je bio mrtav', ispričao je otac. Ipak, u nadi da nisu u pravu, dječaka su ponovno odvezli u bolnicu gdje su liječnici potvrdili njegovu smrt. Otac kaže da mu nisu dali objašnjenje za ono što se dogodilo.

Obitelj je stoga odgodila pogreb na nekoliko sati u nadi da će se dječak opet probuditi. Naposljetku su ga sahranili u popodnevnim satima istoga dana. Otac smatra da su doktori bili nemarni kada su liječili njegova sina. 'Nakon što su ga oživljavali 15 minuta došli su do mene i rekli mi da je mrtav te mi predali njegovo tijelo. Možda ga nisu dobro pregledali. Mrtvi se ljudi ne bude i ne pričaju', zaljučio je Santos.