Duhovi Mepasa u Mostaru: Paranormalno u službi marketinga

Par dana nakon prvih priča o navodnom pojavljivanju duhova strasti su se smirile, i priča o duhovima je izgleda samo odličan marketinški potez koji je Mepas Mall doveo u središte zbivanja.

Iako smo se potrudili pronaći nekoga tko bi mogao potvrditi neku od paranormalnih stvari vezanih za Mepas, to ipak nismo uspjeli. Nitko ne zna tko su ti navodni zaštitari i prodavačice koje su odaslale priču o duhovima. Svi djelatnici Mepasa koje smo htjeli pitati o duhovima željeli su ostati anonimni, i nitko od njih nije imao nikakva iskustva sa duhovima i navodnim paranormalnim stvarima. Tek je jedan zaštitar usput napomenuo da je u par navrata dolazilo do problema sa liftovima, ali da su ti kvarovi tehničke prirode.

Posjetitelji Mepasa također su skeptični i jedan posjetitelj nam je rekao: Dođem u Mepas često od kada su velike vrućine. Popijem kavu pročitam novine i tako se rashladim. Ništa čudno nisam vidio, a valjda duhovi ulaze u ove preskupe radnje. U njih ioanko rijetko tko zalazi, pa da nisu džabe otvoreni onda ih valjda duhovi posjećuju, ali slaba je to utjeha onima koji plaćaju skupe kirije.

Jedna starija gospođa nam je rekla: Sve je to najobičnija izmišljotina, dosta narodu svoje muke i sada treba misliti o nekakvim duhovima.

Doista, niko se iz Mepasa nije oglasio u vezi duhova i paranormalnih aktivnosti, tako da će i ova priča najvjerojatnije završiti u kategoriji mostarskih crnjaka.

Jedina istina u svim pričama oko duhova jeste da je Mepas napravljen na nekadašnjoj gradskoj mrtvačnici koja se nalazila u krugu Stare bolnice, sve ostalo je odličan marketinški trik tvorcu koga možemo čestitati na dovitljivosti.

Agenti iz serije Dosjei X Mulder i Scully tako su ostali bez još jednog tajnog zadatka i ipak neće doći u Mostar.

hercegovina.info