Dragi kupci, ostavite oružje kod kuće

oružje

U otvorenom pismu objavljenom na društvenoj mreži Linkedln, šef uprave Levi'sa Chip Bergh je rekao kako poštuje pravo na oružje koje je zaštićeno drugim amandmanom američkog ustava, ali da ne smatra trgovinu odjeće prikladnim mjestom za nošenje vatrenog oružja.

"Svodi se na ovo: ne biste trebali brinuti za svoju sigurnost dok kupujete odjeću ili isprobavate hlače. Jednostavno rečeno, vatreno oružje ne spada niti u jednu od ovih scena", rekao je Bergh.

Bergh, koji se predstavio kao bivši časnik kopnene vojske i otac, je rekao kako je vatreno oružje uneseno u jednu od trgovina Levi'sa nenamjerno opalilo i povrijedilo onoga koji ga je nosio.

Isto tako je napomenuo kako je ta kompanija sa sjedištem u San Franciscu, koja povezana s američkim Zapadom iz 19. stoljeća, ima trgovine na mjestima poput Orlanda gdje je u lipnju muškarac ubio 49 ljudi naoružan jurišnom puškom u najsmrtonosnijem masovnom ubojstvu u modernoj američkoj povijesti.

Znakovito za osjetljivost te teme u Sjedinjenim Državama on je rekao kako kompanija neće zabraniti oružje u svojim trgovinama ali da moli "odgovorne vlasnike vatrenog oružja" da ga ostave doma.

Ova 163-godišnja kompanija pridružuje se dugom popisu američkih trgovačkih kompanija među kojima su i Target Corp., Sonic i Chili's koje su zamolile kupce da ostave svoje vatreno oružje kod kuće.

Konzervativci su izrazili uvrijeđenost porukom Levi'sa a internetska stranica Breitbart je o tome izvijestila pod naslovom: "Levi Strauss: ne donosite u naše trgovine svoje legalno, vatreno oružje koje nosite skriveno".