Doletjeli sa neobičnim gyrocopterima u Istru i oduševili se

pula, Istra, Medulin
Ovi zaljubljenici u visine i letačke sportove doslovne stalno lete nad europskim nebom, a ovaj put red je došao i na Istru kojom su se oduševili već iz zraka.

Spektakularna panorama

Francuze u "stopu" prati i kombi opremljen navigacijskim sustavom i kuhinjom kao i svom potrebnom logistikom, a nakon trosatne vožnje u zraku, slijedi opuštanje i zabava na kopnu za koju je najviše zaslužan kuhar koji im sprema delicije kao u najboljem francuskom restoranu.

Posjetili smo ih za vrijeme ručka na medulinskom sportskom aerodromu u trenutku kada su se spremali iz zraka provjeriti ljepotu kvarnerskih otoka o kojima su, kažu, mnogo čuli. Nakon Istre, razmišljali su "spustiti" se do Hvara, a u razgovoru s njima, odmah se može steći dojam da se radi o letačkoj družini koja funkcionira kao velika obitelj.

Naravno, nije ovo nimalo jeftin sport, no njima je vinuti se u nebo i preletjeti Alpe kao nekima otputovati na kraći izlet. Posebno ih je oduševila pulska Arena, ali i panorama Pule koja ih je oborila s nogu. U planiranoj ruti bila je i Austrija, ali na putu za Istru odgodili su je zbog lošeg vremena, a u Medulin su sletjeli iz Venecije.

Skupocjene "igračke"

- Osim adrenalina, ovo je i jedno veliko druženje i uživancija, ali i način da upoznamo druge zemlje. Istra je predivna i sigurno ćemo opet doći, kazao nam je Francis Huchette, jedan od članova tima. Naglasio je da Gyrocopterima mogu biti u zraku oko tri sata.

Nakon kratkog boravka u Istri ova francuska ekipa koja leti pod nazivom "Eagle's route" ponovno se vinula u nebo i krenula prema Italiji, pa onda put kući u Francusku.

Dodajmo i to da se Gyrocopteru nalazi kabina za dvoje ljudi, a primjera radi, cijena letjelica koje smo mogli vidjeti na medulinskom aerodromu, iznosi oko 90 tisuća eura.

glasistre.hr