Dolazite iz Austrije ili Njemačke, Hrvatska vam je najpovoljnije turističko odredište

Dolazite iz Austrije ili Njemačke, Hrvatska vam je najpovoljnije turističko odredište
Ako dolazite iz Austrije ili Njemačke, Hrvatska vam je najpovoljnije europsko mediteransko turističko odredište, zaključak je koji se može izvesti iz novih podataka Austrijskog statističkog zavoda (Statistik Austria).

Naime, austrijski statistički zavod izračunao je da za 100 eura posjetitelj iz te zemlje u Hrvatskoj dobije u prosjeku 153 eura u protuvrijednosti usluga i dobara. U Njemačkoj austrijski turist dobije 98 eura u protuvrijednosti roba i usluga, što znači da je standard otprilike jednak.

U usporedbi s Hrvatskom, u Grčkoj će za 100 eura dobiti 126 eura dobara i usluga, u Portugalu 130, u Španjolskoj 121 euro, na Cipru 117 eura, a u Italiji 106 eura. Jedina povoljnija od Hrvatske od europskih zemalja Mediterana je Turska (171 euro), no posljednja političko-vojna previranja mnoge turiste odvraćaju od dolaska. A i turska mediteranska obala nalazi se u Aziji.

Što se drugih odredišta tiče, najskuplja su Švicarska (66 eura), Danska (76) i Švedska (79). Najjeftinija su Rumunjska (201), Češka (172) i Mađarska (166). No, one se ipak, što se ljetnog odmora tiče, ne mogu usporediti s Hrvatskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa