Djevojčica prošla tursku granicu sa putovnicom igračkom

... igračkom, koji ju je identificirao kao ružičastog jednoroga.

Službenici u Zračnoj luci u Antalyji su čak udarili i štembilj u Emilyne "putne dokumente", iako je fotografija u putovnici prikazivala plišanu igračku, javljaju Agencije.

Emilyni roditelji bili su više nego iznenađeni kada su, nakon slijetanja, shvatili da su ponijeli pogrešnu putovnicu koju je Emily predala graničnim službenicima. To je ustvari bila putovnica igračka za jednoroga Lily Harris, proizvođača Bear Factory.

"Nismo shvatili grešku sve dok nismo predali putovnicu. Nastupio je trenutak panike kada smo pomislili da će nas uhititi ili nešto slično, ali ništa se nije dogodilo. Putovnica čak i ne izgleda stvarno. Po sebi ima zlatne medvjediće i drugačijeg je formata od moje i suprugove putovnice. Čak su pitali Emily koliko joj je godina, prije nego su udarili štembilj", priča Emilyna majka Nicky.

Granični službenici svih zemalja morali bi skenirati putovnicu i provjeriti podatke o putniku prije nego mu dozvole ulazak u zemlju, što se, očito, nije desilo u ovom slučaju.

"Čak ni fotografija u putovnici nije bila Emilyna, već ružičastog jednoroga. Da sve bude još smješnije, čak nismo ni ponijeli jednoroga sa sobom na odmor. Dobro smo se nasmijali tome što je službenik čak udario i štembilj u putovnicu, ali istovremeno, ovo je prilično zabrinjavajuća činjenica za svakog roditelja, budući da smo vidjeli koliko je lako prošvercati dijete u neku drugu zemlju", rekla je Nicky Harris.