Djevojčica je iznenadila hrvatske liječnike

djevojčica, liječnici, Hrvatska, srčana mana, taekwondo

'Bili smo tri tjedna kod kuće i beba nije napredovala. i pri prvom vaganju se evidentiralo da gubi na težini. Tako smo završili u bolnici u Osijeku, pa onda na Rebru i tak je krenulo sve. Međutim, kad smo došli na Rebro, onda su nam rekli da nema šanse da to dijete preživi', prisjeća se Anina mama Mirela.

Do 2002. godine djeca poput Ane rijetko su preživljavala. Ona je, kažu u šali, rođena taman na vrijeme, 2003. Drugu operaciju na otvorenom srcu, imala je mjesec dana prije polaska u prvi razred. U školi se, kažu njezini prijatelji ekipi Provjerenog, uvijek javlja, a u prva dva tjedna nastave nanizala je čak 39 petica. I stalno im priča o taekwondoeu.

'Mislim da sam hrabra, zato što sam puno toga riskirala kad sam se upisala na taekwondo', priča Ana. Napori koje njezino srce podnosi zbog bavljenja sportom ipak su iznimni i daleko iznad osnovnih potreba tijela. Pa sve što Ana smije ili ne smije raditi, trener dogovara s doktoricom.

'Što se ima dogoditi, dogodit će se, bavila se ona sportom ili ne', kaže Anina liječnica dr. Sanja Dorner, pedijatar kardiolog u KBC-u Osijek.

Dan polaganja za crni pojas, za zvanje majstora, za Anu je bio dugoočekivan. Kako za ovu hrabru djevojčicu, tako i za njezinu obitelj i cijeli sportski tim. Kamere Provjerenog bile su uz njih u svakom trenutku. Došlo je i vrijeme da članovi komisije pročitaju imena onih koji nisu položili. Nizali su se jedno za drugim, a napetost je rasla sve više. I onda je nastala tišina. Njezino ime nije bilo među onima koji nisu uspjeli - mala Ana postala je još jednom postala velika pobjednica - ponosna vlasnica crnog pojasa!

Izvor: dnevnik.hr