FOTO/VIDEO  Dječak koji je želio kozu, sad ima čitavo stado

Jasmin Hačkić, Stupari

Sad imam toliko koza da sam s ocem i braćom počeo graditi novu štalu. Ova koju imam je premala, rekao je Jasmin Hačkić iz kolektivnog centra Plane u Stuparima u BiH.
Dječak je prije desetak dana svojim razmišljanjem rasplakao voditeljicu emisije "Ispuni mi želju" televizije Hayat. Rekao je kako ga ne interesiraju skupi mobiteli, računala i ostale stvari, poput mnogih njegovih vršnjaka. Njega zanimaju životinje, naročito one koje mu omogućuju da prehrani sebe i svoju osmeročlanu obitelj.
- Koze volim zato što od mlijeka imam neke koristi. Od bicikla nemam nikakve koristi - rekao je tada Jasmin i oduševio regiju. Uz pomoć svojih gledatelja, televizija Hayat pokrenula je humanitarnu akciju i dječaku ispunila želju da dobije kozu, a njegov brat novi bicikl.
- Imao sam dvije koze . Evo, sad ih se skupilo, imam 25 koza. Hvala svim ljudima, da i njima Bog da, kao i meni, imati mlijeka. Znači da se ima što piti i malo sira. Malo i za prodati - rekao je Jasmin za Fokus.ba.
Dodao je kako nema sretnijeg čovjeka od njega. I dok su njegov otac i brat s majstorom pripremali materijal za gradnju nove štale, Jasmin se nije odvajao od svojih koza.
- Ovo mi je velika prilika u životu. S kozama imam sve i od njih se ne odvajam. Mora se čovjek s nečim zanimati, da ima od čega živjeti. Da i ja imam želju koju je netko ispunio. Mora se čovjek boriti kako bi imao što jesti u kući - smatra Jasmin i dodaje kako mu ništa nije teško.
U čuvanju životinja pomažu mu roditelji i braća. Kaže kako su mu koze mirne te da sad napokon i on ima životinje koje će čuvati. Prije nego što pođe u školu, u mlijeko stavi kruha i najede se.
Dijaspora iz Danske poslala mu je 3000 maraka. To će biti dovoljno da završi štalu i tako svojim kozama pruži najbolje uvjete. Zahvaljuje se svim ljudima koji su mu poklonili životinje.
- Hvala svima, nemam riječi kojima bih opisao koliko sam sretan - zaključio je Jasmin.