Deset najglupljih poziva u 2015. godini

pozivi, policija
A da im doista svašta pada na pamet, u srijedu su potvrdili i djelatnici Scotland Yarda, koji su objavili deset najbizarnijih poziva u 2015. godini, što zato da malo nasmiju javnost, a što i zato da ponovo upozore da je zloporaba broja 999 kažnjiva i opasna.

Naime, oduzimanje dragocjenog vremena dispečerima može završiti kobno po onog tko se doista nalazi u životnoj opasnosti, a takve su situacije osobito izražene u blagdansko vrijeme.

"Godišnje u prosjeku primimo oko 4,5 milijuna poziva, a razdoblje od Božića do Nove godine posebno je kritično", istaknuli su policajci, koji se i sami ponekad ne mogu načuditi što ljudi misle čemu služi 999.

Deset najbizarnijih poziva u 2015.:

1. Netko ga je savjetovao da nazove 111, telefon koji se koristi u medicinskim slučajevima koji nisu hitne prirode, ali nije znao broj!

2. "Halo? U stanu mi se nalaze muškarci koji me pokušavaju oteti!", kazala je dispečeru u slušalicu jedna dama, koja je u nastavku razgovora otkrila da muškarci nose uniforme i da uz sebe imaju nalog za njezino uhićenje.

3. Nazvala je da se požali kako je dobila hladan kebab i da joj uručeni objed ne žele zamijeniti za topliji.

4. Zatražili su policijsku pratnju do zrakoplovne luke jer nisu čuli alarm i bilo ih je strah da neće 'uhvatiti' avion na vrijeme.

5. Zatekla je klauna koji je balone prodavao po pet funti, što je bilo puno više u odnosu na cijene koje su držale njegove kolege.

6. U automobilu mu se upalila lampica koja je upozoravala da nestaje benzina, pa je uspaničeno nazvao 999 da upita što mu je za činiti.

7. U javnoj praonici rublja mu se u perilici zaglavio novčić od 50 penija, pa je htio vidjeti može li mu policija pomoći da "povrati izgubljeno blago".

8. Nazvao je u subotu u četiri ujutro da upita gdje se u to doba može naći dobar sendvič sa slaninom.

9. Nazvao je policiju da se požali kako je lišen slobode. Potom je pojasnio da nije imao sitnog novca da ga gurne u parkirni aparat i da se svađa s djelatnicima parkirališta jer mu ne daju da samo tako ode.

10. Zatražila je od policije da se obračuna s dvije bučne lisice koje joj nisu dale spavati.

dnevnik.hr