FOTO/VIDEO  Da li je ovo najveća zmija na svijetu

velika zmija
Jedan od takvih misterija je pitanje najveće zmije na svijetu, prahistorijskog stvorenja koje navodno i dalje postoji, no vješto se skriva.

Iako prema podacima Guinessove knjige rekorda najveća zabilježena zmija mjeri tek 7,67 metara (kasnije su ulovljeni i pitoni dužine 8 metara) snimak iz 1959. godine otkriva kako postoje mnogo veći gmazovi koji haraju svijetom, iako to nikad nije službeno potvrđeno, prenosi Express.hr.

Autor slavnog snimka iz 1959. je belgijski pukovnik Remy Van Lierde, koji je gigantsku zmiju snimio na području tadašnjeg belgijskog Konga, a današnje Demokratske republike Kongo. Lierde koji je helikopterom prelazio iznad tog područja uočio je ogromno stvorenje koje je identificirao kao zmiju, a prema njegovom dojmu i u usporedbi s veličinom helikoptera, dužina tijela životinje prelazila je 15 metara.

Prestravljen, ali zainteresiran belgijski ratni heroj odlučio se spustiti niže helikopterom kako bi iz bliže perspektive fotografirao zmiju.

Ono što se tada navodno dogodilo spada u kategoriju bizarnosti. Zmija se tada uspravila i krenula napasti helikopter, na što se Lierde prestrašio i počeo udaljavati.