FOTO  Cvjetni korzo u Samoboru

samobor, tz samobor
nedjelju, 8. svibnja u 11:30 sati na glavnom samoborskom trgu očekuje vas preko 700 djece iz samoborskih vrtića i škola koja će pjesmom plesom i kostimima ukrasiti grad.

Folklorni ansambl „Mladost" je u svibnju 2015. godine uz Majčin dan obnovio Cvjetni korzo, manifestaciju koja je po prvi puta u Samoboru organizirana 1956. godine i trajala je više od 20 godina.

Želeći oživjeti ovo lijepo događanje uspostavljena je suradnja sa samoborskim osnovnim školama i dječjim vrtićima. Program priprema te sama realizacija osmišljeni su tako da djeca, sudionici aktivnosti, razvijaju svoju likovnu kreativnost jer su uz pomoć odgajatelja i roditelja sama izrađivala dijelove kostima. Kroz intenzivno uvježbavanje pjesmica i plesnih koraka znatno je obogaćena njihova glazbena i plesna aktivnost kroz koju su se upoznali s dijelom prebogate tradicijske kulture našeg naroda. Takav način rada pripomaže psihofizičkom razvoju djece u ranijoj dobi, jačanju motoričkih sposobnosti, te razvoju sluha.

Već u prvoj godini u Cvjetnom korzu bilo je 330 malih sudionika povorke koji su iz tri pravca popunili Trg Kralja Tomislava i izveli sinkronizirani desetominutni program sastavljen od dječjih pjesmica i plesova iz naše baštine.

Program:

10:30 do 11:00 Okupljanje kostimiranih sudionika u parku Dječjeg vrtića „Izvor" u Mlinskoj
11:00 do 11:10 Formiranje povorke
11:15 Polazak; Na Trgu Matice hrvatske odvajanje u tri pravca: Perkovčeva 1 (preko Parka domovinske zahvalnosti), Perkovčeva 2, Kleščićeva
11:30 Dolazak na Trg Kralja Tomislava / Otvorenje /Plesni program.
11:50 Odlazak kolone u Park domovinske zahvalnosti iza Župne crkve na fotografiranje za milenijsku fotografiju
12:15 Povratak na Trg Matice hrvatske / Osvježenje za sudionike.