Čuvajte odjeću za vježbanje tako što ćete izbjeći sedam najčešćih greški

 Čuvajte odjeću za vježbanje tako što ćete izbjeći sedam najčešćih greški
Ponekad se teško možemo snaći među svim znakovima koji se nalaze na odjeći, a i pojavile su se potpuno nove tkanine koje prije nekoliko godina nisu ni postojale.

Većina odjeće za vježbanje napravljana je od sintetike i relativno novih materijala s kojima se trebaju slijediti neka nova pravila tijekom pranja i sušenja.
1. Koristite sušilicu

Strojevi za sušenje rublja napravljeni su puno ranije kada odjeća nije bila napravljena od toliko umjetnih materijala. Stoga bi bilo dobro izbjegavati sušilice ili budite posebno pažljivi.

2. Perete odjeću s deterdžentom u prahu

Tradicionalni deterdženti mogu "zatvoriti" sintetička vlakna, umjesto da ih očiste samo prikrivaju mirise od treninga. Potražite deterdžent posebno napravljen za sintetička vlakna.
3. Stavljate previše deterdženta

Višak deterdženta za rublje može ostaviti tragove na tkaninama, uzrokovati nakupljanje sapuna u perilici, dovesti do stvaranja plijesni i čak oštetiti stroj. Držite se preporučene količine deterdženta za određenu količinu odjeće, pa čak i ako je jako prljavo.
4. Prekomjerno punite sušilicu

Dodavanje previše odjeće u sušilicu može produžiti vrijeme sušenja, a povećanje temperature može oštetiti odjeću, neka toplina za sušenje bude na niskoj ili srednoj razini. Puno je bolje podijeliti odjeću i osušiti ga na dva dijela.
5. Ne čistite perilicu rublja

Ostaci pranja se mogu nakupiti u perilici rublja što stvara neugodne mirise. Redovito čistite perilicu kako biste spriječili neugodan miris.
6. Koristite omekšivač za sintetičke materijale

Tradicionalni omekšivači tkanine mogu ostaviti sloj na odjeći, osobito sintetičkoj. Ostaci omekšivača tkanine mogu dovesti do dugotrajnog smrada, preskočite omekšivač kako biste riješili problem.
7. Dodajete različite mirise

Dodavanje različitih mirisa protiv neugodnog mirisa prljave odjeće neće pomoći, samo će ga prikriti. Zato ih preskočite i jednostavno operite odjeću.