Curici oduzeli laptop jer je skinula album omiljene pjevačice

Naime, jedan je internetski operater u Finskoj proljetos blokirao Pirate Bay stranicu, te je preko ISP-ova počeo tragati za onima koji su neovlašteno skidali sadržaj s te stranice. Pronašli su jednog 'počinitelja', poslali mu zahtjev da plati kaznu od 600 eura, a kad 'počinitelj' nije odgovorio, poslali su mu policiju na vrata.

Policajci su se na vratima vlasnika sporne ISP adrese pojavili u utorak ujutro, s nalogom da pronađu dokaze o dijeljenju i skidanju nedozvoljenog sadržaja. Odnijeli su laptop 9-godišnje djevojčice, koja je s Pirate Baya skinula album omiljene pjevačice Chisu. Album je zapravo našla preko Googlea, no folder kojeg je skinula nije radio, pa ju je otac sutradan odveo u trgovinu i kupio joj CD spomenute pjevačice.

odlazeči s laptopom, policajci su tati djevojčice kazali: "Bilo bi nam svima lakše da ste jednostavno platili kaznu", piše Torrentfreak.

"Imao sam osjećaj da mi je mafija na vratima i da traže novac. Nismo učinili ništa loše. Ako odrasli ne znaju uvijek snalaziti se na webu, kako to možemo očekivati od djece, koji ne znaju što sve točno rade online?", kazao je šokirani Finac.

Ipak, pomoć ovoj obitelji je stigla s neočekivane adrese: pjevačica Chisu je poručila da nikog ne želi tužiti i da nijednom umjetniku ne treba ovakva pažnja.

M.P./Torrentfreak