Čudo u Švedskoj: Preživio dva mjeseca u autu zatrpanom snijegom, jedući samo snijeg i led

Švedskog sredovječnog muškarca pronašle su lokalne vlasti u njegovom automobilu parkiranom pored šumskog puta u gradu Umeå na sjeveru zemlje, prenosi strane agencije.

‘Potpuno je nevjerojatno da je on još uvijek živ, djelimično i zbog toga što nije imao nikakve hrane, ali i zbog toga što je nakon Božića uistinu zahladilo', rekao je jedan od djelatnika službe za spašavanje.

Pravi misterij je zapravo taj da kako je moguće da je muškarac ostao ‘nasukan' na kraju šumskog puta te neprimijećen sve ovo vrijeme. Pronašao ga je, tek nakon dva mjeseca i sasvim slučajno, par na snježnom motornom vozilu.

Iz automobila je izvučen u polusvjesnom stanju, a jedva da se micao i mogao govoriti. Par koji ga je pronašao, uočio je zatrpan automobil, a nakon što su počistili snijeg s jednog od stakala, zamijetili su muškarca kako se miče unutra.

Ubrzo su obavijestili o pronalasku službu za spašavanje i policiju, koji su ga izvukli iz vozila i prebacili u bolnicu. Liječnici su ustanovili kako je u vozilu bio puna dva mjeseca, što je krajnja granica ljudske izdržljivosti bez ikakvog izvora hrane.

Kako prenosi The Local, muškarac se uspješno oporavlja u bolnici i očekuje se potpuni oporavak kroz određeno vrijeme.