Čolić je pjesmu 'Ona spava' otpjevao u čast ovoj djevojci

Čolić je pjesmu 'Ona spava' otpjevao u čast ovoj djevojci
Osamnaestogodišnja Milica Kostić umrla je 1974. nakon što je skočila s jedanaestog kata zgrade u srpskom Kruševcu. Djevojka si je oduzela život jer je bježala od petorice nasilnika koji su je pokušali silovati, tvrde srpski mediji.

Zdravko Čolić (66) svoj je hit 'Ona spava', koju su napisali Kornelije Kovač i Velizar Sofranac, otpjevao njoj u čast. S pjesmom koju je izdao godinu nakon tragedije pobijedio je na Hit paradi, a istoimeni singl se prodao u 150.000 primjeraka.

Bila je učenica tamošnje srednje medicinske škole. Njezini prijatelji tvrdili su da je bila poštena i odgovorna djevojka, a za njom je nakon tragedije plakala cijela bivša država.

Jedan od petorice nasilnika ju je na prevaru odveo u stan.Kada joj je otkrio koje su njegove namjere i rekao joj da se skine, Milica ga je odbila i molila ga da ju pusti. Mladić je bio ustrajan i pokušao joj je skinuti odjeću pa je počela plakati.U međuvremenu su došli i njegovi prijatelji te su je odlučili grupno silovati, a jedan od bande je odustao jer je rekla da je nevina. Milica je cijelo vrijeme plakala i molila da ju puste.

U jednom trenutku ostala je sama u sobi, a tada je odlučila skočiti s prozora kako bi sačuvala svoju čast. Preminula je u bolnici od posljedica pada, a Zdravko Čolić joj je iste godine posvetio pjesmu.