Činite li i vi ove greške prilikom pripreme salate?

Lazanje s tunjevinom, Salata s rižom, Pašteta od tunjevine, Špageti s tunom, recepti, tunjevina, Nutricionisti, razvoj mišića, mnogo aminokiselina, bjelančevine, salata, mršavljenje uz trening, maslinovo ulje, salata, pogreška, dresing, salata, francuska salata, ruska salata
Za mnoge su salate sjajno rješenje za brz i zdrav obrok. Dovoljno je ubaciti izrezano povrće i začiniti. Reklo bi se da gotovo ne možemo pogriješiti, no je li to zbilja tako?

Istina, za pripremu salate nećete potrošiti puno vremena, ali možda ćete napraviti nekoliko grešaka kojih niste ni svjesni.

Previše umaka

Ukoliko salatu 'utopite' u previše umaka, rezultat vam se sigurno neće svidjeti. Nije nimalo ukusno kad su listovi zelene salate obilato natopljeni octom ili uljem. Bitno je i da ravnomjerno ulijevate umak u salatu nego da odmah na početku izlijete cijelu količinu. Važan je balans u omjerima sastojaka.

Nedovoljno osušena zelena salata

Kako bi salata bolje prihvatila umak, bitno je listove zelene salate prvo dobro oprati i temeljito osušiti. Ukoliko listovi nisu dobro osušeni, umak se neće moći zadržati na salati.

Zaboravljate začine

Ako omiljenu piletinu začinite prije kuhanja, morate i salatu jer će biti puno ukusnija. Ali, naravno, budite umjereni.

Dosadni umaci

Uvijek stavljate malo octa i maslinovog ulja? Zašto ne biste napravili sami svoj umak? Imajte na umu to da je bitan pravilan omjer ulja i limunovog soka (ocat ili nešto drugo kiselog okusa) - 3:1. Zaigrajte se i dajte mašti na volju pa u omiljenu klasičnu salatu s piletinom slobodno dodajte voće, žitarice ili sir kako biste postigli zanimljiviji okus.

Griješite u koracima

Ponekad je najbolje neke teže sastojke, poput oraha, sjemenki, rajčica, graška itd., dodati na samom kraju kako bi se zadržali na vrhu. Osim toga, tako će se salata ravnomjernije podijeliti.

Posluživanje

Ako vam se čini da vaš omiljeni umak 'padne' na dno zdjele za salatu, možda je bolja ideja servirati je na tanjuru.

Tportal.hr