Čim potroše jabuku - razlaz: Broj razvoda se povećao za 41%

brak, muškarac žena, uspjeh, brak, nezaposleni muškarac, karijera, ljubav, psi, razvod, brak, brak, spas, savjeti, obitelj, veza, brak, prijatelji, prijateljice, brak, razvodi, jabuka, brak, sreća, razlozi, drugi brak, sa bivšim partnerom, partneri, seks ljubav, brak, udaja, žene, veza, zlostavljanje, brak, godišnjica, razvod, razvod braka, muž, žena, ljubav, brak, kazna
...za gotovo 41 % u odnosu na prethodnu godinu. U Centru za socijalni rad Mostar saznali smo da situacija u gradu Mostaru nije alarmantna, ali je brojka također veća u 2011-oj godini u odnosu na prethodne.

''U 2010. imali smo 77 zahtjeva, a u 2011. imali smo 81 zahtjev. To je jedan nezantan porast, no bez obzira što nije jako značajan nas je opomenuo da trebamo nešto poduzimati po tom pitanju'', rekla je Anita Begić, koordinator tima za zaštitu braka.

Prema podatcima Centra za socijalni rad Mostar žene najčešće podnose zahtjev za razvod. Dobna struktura podnositelja zahtjeva kreće se najčešće između 32. i 41. godine. Stupanj naobrazbe je srednja stučna sprema, a čak 77% njih je nezaposleno.

''Kada nastanu problemi u braku, supružnici ukoliko odluče sačuvati brak, ili barem jedno od supružnika, u tome mogu uspjeti. Ali nikako sami nego uz pomoć stručnih osoba. Sasvim je normalno da se obrate u naše savjetovalište ili neko drugo'', poručila je pedagoginja za preventivni rad Karolina Tadić Lesko.

RDV.ba