Cijeli svijet priča o klovnovima koji se pojavljuju svugdje na planeti

klovn
Trend strašnih klovnova pojavio se u Sjedinjenim Država prije nešto više od mjesec dana, a onda se i proširio u Europu. Donosimo nekoliko glavnih činjenica o ovoj bizarnoj pojavi koja uzima sve više maha širom svijeta.

1. Pojava klovnova u Južnoj Karolini

Stanovnici grada Greenville u Južnoj Karolini još početkom rujna su prijavljivali policiji kako viđaju ljude odjevene kao klaunove, koji pokušavaju namamiti djecu u obližnju šumu.

Jedna žena tako je prijavila slučaj šerifovom uredu koji se dogodio 21. kolovoza i objasnila je kako joj je sin prije dva dana rekao da je u šumi vidio klovnova koji "šapću i proizvode neobične zvukove". Žena je odlučila sama istražiti ovaj slučaj i promatrala je nekoliko klaunova koji su u šumi "svijetlili zelenim laserima, a zatim su otrčali dublje u šumu".

Policija je tada, ne znajući kako se postaviti prema ovoj pojavi, stanovnicima govorila da ako primijete nešto sumnjivo ili vide klaunove, pokušaju to fotografirati ili snimiti video.

2. Klovnovi postali sve neugodniji

Širom Sjedinjenih Država pojava strašnih klovnova postala je sve uobičajenija. Tako su zabilježeni slučajevi kada su plašili i pratili djecu koja su išla prema autobusnoj stanici, jedan od njih zabilježen je u Georgiji. 12-godišnji Cameron Frails i njegov mlađi brat slučaj su prijavili i policiji, rekli su kako je čovjek odjeven u crno išao za njima, a nosio je klaunovsku masku, piše ABC.

Na Floridi pak uplašili ženu buljeći u nju, a onda su joj počeli prijetiti. Sve je prijavila policiji, prenosi PalmBeachPost. Na Twitteru se također pojavila stranica na kojoj se svakodnevno objavljuje niz jezivih fotografija i snimaka klovnova s lokacijama na kojima se nalaze.

3. Klovnovi se proširili u Europu i stigli u Sloveniju

Klovnovi su se prvo pojavili u Velikoj Britaniji, gdje su viđeni u više gradova. Uglavnom su šetali po ulicama i plašili vozače i građane. Malo nakon toga stigle su informacije da su klaunovi došli i u Sloveniju. Policijska policija Kranj prva je objavila fotografiju kostima klovna. Slovenski mediji pisali su kako se klovnovi najviše skupljaju oko škola,a viđeni su i po parkovima i autobusnim kolodvorima.

4. Početkom tjedna došli su u Hrvatsku

Nakon informacija da su viđeni u Osijeku, Slunju i Bjelovaru, odjeknula je informacija da su se klovnovi pojavili i na području Petrinje, no to je bila lažna uzbuna.

I iz MUP-a je stiglo priopćenje u kojem pozivaju građane da ukoliko primjete nešto čudno ili nešto što ih plaši, to svakako prijave policiji. Iz MUP-a kažu i kako su utvrdili da su za sada evidentirane dvije takve dojave i to u PU osječko-baranjskoj.

5. Stoji li iza svega samo reklama?

U kontekstu cijelog ovog slučaja svakako je zanimljiva činjenica da se 2017. godine u kinima počinje prikazivati film "It". Film se temelji na seriji iz 1990. godine, snimljenoj prema knjizi Stephena Kinga. Radnja se vrti oko strašnog klovna koji terorizira cijelu zajednicu. Eskalacija pojave strašnih klaunova prilično je dobar publicitet za nadolazeći film, piše Independent ne odbacujući mogućnost da se u slučaju "jezivih klovnova" ipak radi samo o dobroj promociji filma.