Četrdeset pet razloga da posjetite Bosnu i Hercegovinu

Stari most
Iako to nije bio njen prvobitni plan, sasvim slučajno otkrila je sve ljepote naše zemlje.

Navodeći 45 razloga zašto je dobro posjetiti BiH, Janet je istaknula da, iako svaka zemlja na Balkanu tvrdi da ima najbolje ćevape, one najbolje ipak je probala u BiH. Ni sir nije bio iznimka, kao ni rakija koju je probala u Mostaru.

Janet navodi da oni koji se nisu biciklom vozili uz „Via Dinaricu", bez sumnje mnogo propuštaju, dok vrhuncem svoje posjete našoj zemlji smatra obilazak sela u Hercegovini.

Podsjetila je da je Sarajevo nekadašnji domaćin Zimskih olimpijskih igara te da i danas nudi prekrasna zimska odmarališta po veoma niskim cijenama.

Svojim čitateljima ova Irkinja prenijela je nezaboravna iskustva s vodopada Kravice, a Tunel spasa u Sarajevu također je bio neizostavan dio njene posjete.

Iako, istaknula je, morate biti od čelika da se usudite skočiti sa Starog mosta u Mostaru, i sama je poželjela provjeriti koliko je Neretva hladna. Od ideje o skoku ipak je odustala, ali pojašnjava da nije teško shvatiti zbog čega je Stari most ponos i centar Mostara.

Popularna irska blogerka ništa manje nije oduševljena nedavno otvorenim Muzejom genocida u Sarajevu, brodićem koji se može unajmiti u Neumu, Žutom tabijom gdje je napravila najbolje fotografije, preukusnom i prejeftinom hranom u gradu na Neretvi, dok je posebno uživala u kušanju vina u Trebinju...

Za sve željne avanture Dženet preporučuje kanjon Rakitnice.

- Želite skakati s litica u smaragdnozelenu vodu? Dovoljno ste hrabri za rafting niz rijeku, pećinarenje i slične izazove? Onda je posjeta kanjonu Rakitnice pravi izbor za vas - napisala je.